(3)

Moon palace

audiobook & e-book


Romanen om Foggs tilvĂŚrelse i en verden fyldt med gribende tilfĂŚldighed.

Marco Stanley Fogg er forÌldreløs, tresserbarn, af natur en oplevelsesrejsende, ündelig süvel som legemelig. Moon Palace er hans historie, en roman som strÌkker sig over tre generationer, fra forrige ürhundredes begyndelse til de første münelandinger, og som bevÌger sig fra Manhattans slugter til det vestlige Amerikas grusomt smukke landskaber.

Romanen fører ubesvÌret lÌseren af sted med Marco i hans søgen efter kÌrlighed, efter den ukendte far og nøglen til hans oprindelse og skÌbnens uhündgribelige rødder.

Moon Palace er fuld af spĂŚnding, usandsynlige sammentrĂŚf, hjerteskĂŚrende tragedier og vidunderlige lyriske passager.

PRESSEN SKREV

"MĂĽske er MOON PALACE en af Paul Austers bedste romaner, fordi den bĂĽde er vemodig, muntert henrykkende og uamerikansk...MOON PALACE er en kĂŚrlig og vildt fabulerende fortĂŚlling om det allermest luftige og ihĂŚrdigt opdageragtige i amerikansk mentalitet... MOON PALACE er isĂŚr to ting. En medrivende fortĂŚlling og en original fornyelse af den gode gamle historie: Go West - og find dig selv." - Connie Bork i Politiken.

"Austers mÌnd lever efter john Wayne-modellen: "An man's gotta do what a man's gotta do." De er som semiotiske cowboys i det store amerikanske bibliotek. Man det helt fantastiske ved Moon Palace er netop ogsü, at den büde kan lÌses som en slags dannelsesroman - fuld af mystiske mÌnd, mord, vold, sindsyge, sex, prøvelser og pludselig rigdom - og som selv- og skriftbevidst, postmodernistisk tekst. Den er sprogligt rigere og episk fyldigere ende nogen af hans andre bøger, men er samtidig lige sü diamantskarp og svimlende." - Henrik List i Berlingske Tidende.

OM FORFATTEREN

Paul Benjamin Auster - forfatteren til New York-trilogien, Illusionernes bog, Moon Palace, Brooklyn dürskab, TilfÌldets musik. Paul Auster har skrevet indtil flere romaner, hvor tilfÌldet spiller en stor rolle som eksempelvis i New York trilogien, der er en ganske atypisk krimi. Auster har vundet flere priser for sine bøger og har en god personlig kontakt med sit danske forlag, hvilket har betydet, at en del af hans bøger er udkommet i Danmark, før de er udkommet i USA. Privat er Paul Auster gift med forfatterinden Siri Hustvedt.


Narrator: Morten Grunwald
Duration: