(0)

MuhameDANEREN

E-book


I Tarek Omars debutbog MuhameDANEREN tager forfatteren lĂŚseren med ind i et lukket og underbelyst nydansk univers, som det offentlige Danmark kun kender overfladisk fra mediebilledet.

Vi møder tyve fiktive personer, der bevÌger sig pü randen af deres seksualitet, religiøsitet, etnicitet og politiske overbevisning og i afkrogen af samfundet. Den omskürede dreng, der for første gang bliver gjort bekendt med sin nationalitet uden bruseren efter idrÌtstimen, den vrede og socialt indignerede selvmordsbomber, kvindekampen i ghettoen, imamen, der er besat af porno, narkomiljøets muslimer, djÌvleuddrivelse pü blokken og den flygtede partisan, der finder sit PalÌstina i Sønderjylland, er blot fraktioner af de miljøer, som Tarek Omar tager lÌseren med ind i.

MuhameDANEREN er en mosaik af fortÌllinger om sex, kÌrlighed, danskhed, islam, kvindekamp, politik og vold i de nydanske miljøer i Danmark. FortÌllinger, som skildres gennem mødet med en rÌkke skÌve menneskeskÌbner. Forfatteren beretter Ìrligt og rüt om det miljø, han selv elsker og er vokset op i, men som han samtidig i dag ser kritisk tilbage pü.