(102)

Murha tilauksesta

audiobook & e-book


KymmeniĂ€ vuosia vanha murha johtaa rikostutkija Roland Beniton tappajan jĂ€ljille – tappajan, joka on valmis iskemÀÀn uudelleen.

Tanskalaisen pikkukylĂ€n lĂ€hisuolla kaksi nuorta poikaa törmÀÀ kammottavaan löytöön. Aivan vedenpinnan tuntumassa kelluu ruumis – joka on lĂ€hes pelkkÀÀ luuta ja nahkaa. 25 vuotta sitten joku murhasi naisen ja upotti hĂ€net suohon. Nyt rikostutkija Roland Beniton ja hĂ€nen kollegoidensa on kerĂ€ttĂ€vĂ€ vĂ€hĂ€isetkin johtolangat vuosien takaa tunnistaakseen naisen ja jĂ€ljittÀÀkseen tĂ€mĂ€n murhaajan.

Dagens Nyheder -lehden toimituksessa Anne Larsen työskentelee kuumeisesti löytÀÀkseen tietoa suolle upotetusta ruumiista. YllĂ€ttĂ€en hĂ€n saa puhelun tuntemattomasta numerosta. Anonyymi soittaja vĂ€ittÀÀ tietĂ€vĂ€nsĂ€ tapauksesta jotain tĂ€rkeÀÀ – ja hĂ€n on varma, ettĂ€ murhaaja iskee vielĂ€ uudelleen. Kysymykseksi jÀÀ vain, milloin...

Murha tilauksesta on toinen osa tanskalaiset koukuttanutta menestyssarjaa, joka seuraa rikoskomisario Roland Beniton tutkimuksia. Sarjan ensimmÀinen osa Nukkelapsi on saanut myös Suomessa innostuneen vastaanoton.

Inger Gammelgaard Madsen on yksi Tanskan suosituimpia rikoskirjailijoita. HÀnet tunnetaan erityisesti menestyneestÀ Roland Benito -dekkarisarjastaan. Aina luovaa työtÀ tehnyt Madsen oli graafinen suunnittelija ennen paluutaan ensirakkautensa, kirjoittamisen pariin. Poliisintyö ja rikostekninen tutkimus on aina kiehtonut Madsenia, ja kaikki hÀnen kirjansa ovatkin saaneet inspiraationsa tosielÀmÀn rikoksista.


Narrator: Markus Niemi
Duration: