(475)

Muru

audiobook & e-book


Suomalaisen dekkarin eturiviin noussut komisario TakamÀki jos kuka sen tietÀÀ: aina ei tÀrkeÀÀ ole se, miten asiat ovat, vaan miltÀ ne nÀyttÀvÀt. TÀssÀ uudessa TakamÀki-romaanissa tarina kietoutuu rutiinitutkinnalta nÀyttÀvÀn surmajutun ympÀrille. Todellisuudessa se on paljon monimutkaisempi vyyhti kuin miltÀ se alunperin pÀÀltÀ pÀin nÀytti. Kun edelliset TakamÀen jutut ovat kÀsitelleet ammattimaista ja jÀrjestÀytynyttÀ rikollisuutta, tÀssÀ hÀn saa eteensÀ yksittÀisen, melkein tavanomaiselta nÀyttÀvÀn henkirikoksen, jolla on yllÀttÀviÀ yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

Pohjoishaagalaisesta kaupungin vuokratalosta löytyy kuolleena 26-vuotias Laura Vatanen. Vatasen oli mÀÀrÀ kÀydÀ naapurin rouvan puolesta KannelmÀen Alkosta ja kun Laura ei ovelle ilmaannu, rouva soittaa poliisit. Henkirikos on julma: lievÀsti kehitysvammaisen naisen kurkku on viilletty auki.

Rikoskomisario Kari TakamÀen nÀkemys on selvÀ. Jo poikkeuksellisen raaka tekotapa tekee henkirikoksesta murhan. TakamÀki ja hÀnen alaisensa Joutsamo ja Suhonen ovat pian tÀysillÀ tappajan perÀssÀ. Tapahtumat vievÀt poliisin tekijöiden jÀljille Haagan ostoskeskuksen baariin. Suhonen tekeytyy rosvoksi ja pÀÀsee rujoon piiriin. Vahvin tekijÀehdokas on haagalaistalon huoltomies Jorma Saarikangas. HÀnen sormenjÀlkensÀ löytyvÀt Vatasen kahvinkeittimestÀ.

Saarikangas kiistÀÀ teon, mutta Joutsamo saa miehen osittain tunnustamaan varsinaisessa kuulustelussa. Juttu saa kuitenkin uuden kÀÀnteen, kun Saarikangas valitsee asianajajakseen 35-vuotiaan Nea Lindin. HÀn on uusi tuttavuus TakamÀki-kirjoissa, mukana ensimmÀistÀ mutta ei viimeistÀ kertaa.

Lind on ollut aiemmin isossa asianajotoimistossa, mutta painostettu eroamaan sieltÀ ja pÀÀtynyt rikosasianajaksi. Saarikangas ei valinnut LindiÀ sattumalta, vaan he tuntevat nuoruudesta. Juttua selvittÀessÀÀn Lind törmÀÀ toimittaja Sanna Römpöttiin. Vaikka poliisi pitÀÀ juttua jo ratkaistuna, tehokas naisparivaljakko saa selville seikkoja, jotka asettavat TakamÀen teorian kyseenalaiseksi. Poliisin ja asianajajan vÀlit kÀrjistyvÀt, eikÀ mediakaan ole osaton.


Narrator: Veikko Honkanen
Duration: