(48)

Mustasukkaisuus

audiobook & e-book


Mustasukkaisuutta lÀhestytÀÀn tÀssÀ kirjassa kognitiivisen psykologian, kehityspsykologian ja evoluutiopsykologian viitekehyksistÀ.

Kirja rakentuu siten, ettÀ kirjan alkupuoli kÀsittelee rakkautta ja kiintymyssuhteen vaikutusta parisuhteen laatuun, mustasukkaisiin ajatuksiin liittyvÀÀ murehtimista, lÀheisriippuvuutta sekÀ nÀiden hoitoa. Kirjan keskellÀ on harjoituksia mustasukkaisuuden ja vihan hallintaan. Kirjan lopussa kÀsitellÀÀn mustasukkaisuuden synkempÀÀ puolta, vÀkivallan erilaisia muotoja ja persoonallisuuden piirteitÀ, joihin liittyy kohonnut vÀkivallan riski.

Kirja auttaa sinua tunnistamaan, milloin mustasukkaisuus on harmiton osa tunne-elÀmÀÀ ja milloin varoituskellojen tulisi soida. Kirjan luettuasi ymmÀrrÀt paremmin mustasukkaisuuden ilmenemismuotojen moninaisuutta, tunnistat paremmin tilanteet, joissa mustasukkaisuutta kannattaa hoitaa sekÀ tilanteet, joissa mustasukkaisuus on vain ongelmien jÀÀvuoren huippu. Tuolloin mustasukkaisuuden hoitoa tÀrkeÀmpÀÀ on turvaan hakeutuminen.

Kirja on suunnattu lukijoille, jotka kÀrsivÀt liiallisesta mustasukkaisuudesta tai kumppanin oikeuttamattomasta mustasukkaisuudesta. Kirja soveltuu myös terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille, joiden asiakkaat kokevat parisuhteessaan mustasukkaisuutta, kontrollointia ja vÀkivallan uhkaa.


Narrator: Leena Nuora
Duration: