(93)

Nick ja Charlie

audiobook & e-book


Poissa silmistÀ, poissa mielestÀ?

Alice Osemanin miniromaanissa kurkistetaan, mitÀ kuuluu Heartstopper-sarjakuvista ja Neflixin menestyssarjasta tutuille Nickille ja Charlielle, kun seurustelua on takana jo kaksi vuotta.

Kaikkien mielestÀ Nick ja Charlie ovat tÀydellinen pari, tÀysin erottamattomat. Nickin on kuitenkin aika lÀhteÀ opiskelemaan eri kaupunkiin, ja yhtÀkkiÀ kaikki epÀilevÀt, mahtavatko he pysyÀ yhdessÀ.

HyvĂ€stien lĂ€hestyessĂ€ Nick ja Charlie alkavat itsekin pohtia, onko heidĂ€n suhteensa riittĂ€vĂ€n vahva. Totuushan on, ettĂ€ vain harva ensirakkaus kestÀÀ ikuisesti


Charlie: ”Olen seurustellut Nick Nelsonin kanssa kaksi vuotta. HĂ€n tykkÀÀ rugbysta, Formula 1:stĂ€, koirista, Marvel-universumista, huopakynien rahinasta paperilla, sateesta ja kenkiin piirtelystĂ€. HĂ€n tykkÀÀ myös minusta.”

NICK: ”Minun ja Charlie Springin yhteisiĂ€ juttuja ovat: Leffojen katselu. Samassa huoneessa kököttely omien lĂ€ppĂ€rien ÀÀrellĂ€, tekstailu toisillemme eri huoneista. Pussailu. Kokkailu. Drinkkien sekoittelu. Juominen. Puhuminen. Riitely. Nauraminen. Olemme varmaan vĂ€hĂ€n tylsiĂ€. Mutta mitĂ€ sitten.”

Kirjailija-kuvittaja Alice Oseman on yksi aikamme merkittÀvistÀ ÀÀnistÀ, jonka luoma maailma on poikkeuksellisen ajankohtainen nuorille juuri nyt. Romaaneissaan ja Heartstopper-sarjassaan hÀn tavoittaa samaistuttavasti ja voimaannuttavasti nuorten koko tunnemaailman kirjon: epÀvarmuuden, ystÀvyyden, ensirakastumisen ja identiteetin etsimisen.

Oseman syntyi KentissÀ Englannissa 1994. HÀnen esikoisromaaninsa Yksinpeli (Solitaire) julkaistiin, kun hÀn oli vasta 19-vuotias. Myöhemmin Osemanilta on ilmestynyt myös kolme muuta nuorten aikuisten romaania. SyksyllÀ 2016 nettisarjakuvina alkanut Heartstopper oli hÀnen lÀpimurtonsa, ja nyt Charlien ja Nickin tarinaa voi seurata myös Netflix-sarjassa.