(0)

Nog var det sÄ

E-book


- Med min bok "Nog var det sÄ" vill jag fÄ fler att vÀrna om sina minnesfragment.

Cai Svensson har i tidigare verk utnyttjat fragmentet som medel i skapandet av bÄde dikter och aforismer. I "Tro mig! Fragment av en lÀrarbana" har han utforskat sin lÄnga karriÀr som lÀrare.

De 600 minnesfragment som ligger till grund för boken Àr ordnade efter associationsprincipen och har endast en lös kronologisk ordning. InnehÄllet spÀnner över högt och lÄgt, vÀsentligt och ovÀsentligt och författaren vÀjer inte för rena banaliteter. Tidsandan Àr prÀglad av folkhemmets politik och ideologi pÄ gott och ont. Fördomar, social kontroll och skvaller utgör dystra strömningar i tiden, medan sociala reformer och public service skapar den tidstypiska optimismen.

"Nog var det sÄ" inbjuder lÀsaren att göra egna tolkningar av fragmenten och den eventuella helhet de kan skapa. Dessutom Àr det författarens förhoppning att fler vittnen frÄn tiden börjar utforska sina egna minnen i jakten pÄ en fullstÀndigare förstÄelse av den period som omvÀxlande har benÀmnts "folkhemmet", "rekordÄren" och "den sociala ingenjörskonstens tid".