(0)

Nostalgi

audiobook & e-book


Nostalgi skildrer tilvÊrelsen for et menneske, som er blevet svigtet af bÄde livet og systemet. Den beskriver, hvordan det at vÊre hjemlÞs i Danmark ogsÄ kan betyde et liv uden for konventionerne og uden et reelt redningsnet.

Efter at have mistet sin lejlighed drÞmmer Leon om en campingvogn, sÄ han kan skabe sig et stille liv udenfor byen og langt vÊk fra SlÊnget pÄ Amager. SlÊnget, som Leon i flere Är har vÊret leder af, er en lige sÄ fast bestanddel af landskabet i Nostalgi som de svajende bÞgetrÊer og tjener Ibsen, der stolt serverer kaffe og sladder til caféens gÊster pÄ kvarterets lille plads.

Vejen ud af moradset viser sig dog ufremkommelig. NÄr man fÞrst er hjemlÞs og har forankret sit liv i alkohol og hash, er oddsene ikke gode. Igennem timelange samtaler med vennen KrÞlle lÞftes slÞret for Leons hÄrde opvÊkst, hvorigennem mistillid til systemet og viljen til at kÊmpe i Ärevis har sloges om at fylde mest.

Leon mindes de lange sommerdage hos mormoren pÄ MÞn, hvilket efterhÄnden er det eneste, der kan dulme hans balstyriske temperament. Men der er langt til lykken, nÄr man venter pÄ penge fra systemet og pÄ en chance, som synes umulig. Til sidst er der kun hÄbet at knytte sig til for Leon, men er det nok til at overleve?

Mikkel Guldager, f. 1977, er cand. mag. i Engelsk fra KU og arbejder pÄ sin afhandling som Dr. Phil. fra Freie UniversitÀt i Berlin.


Narrator: Mikkel Guldager

Duration: