(7)

Oulua soutamassa

audiobook & e-book


Talonpoika Erkki, morsian Katri ja renki Jussi ovat laittaneet veneen vesille. He ovat lĂ€hdössĂ€ viemÀÀn tervaa Kuhmosta Ouluun. Erkki ei kuitenkaan aavista, ettĂ€ myös Jussilla on tunteita Katria kohtaan – ja niin matkasta muodostuu kolmiodraama.

"Oulua soutamassa" on Teuvo Pakkalan vÀkevÀ pienoisromaani 1800-luvun Suomesta.

"Aurinko nousi juuri. Sen punertava laita nÀkyi metsÀn yli jÀrven takaa. Koko jÀrven selkÀ oli rasvatyven. Ilmassa ei tuntunut vÀhintÀkÀÀn tuulen henkeÀ. Linnut olivat alkaneet viserryksensÀ, joka vilkastui vilkastumistaan.

VeneessÀ työskenneltiin ÀÀnettöminÀ, ei luotuista sanaa vaihdettu.

Erkki viiletti ja huopasi."

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elĂ€mÀÀ kuvaavista novelleistaan. HĂ€nen tyylinsĂ€ luokitellaan yleensĂ€ joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, nĂ€ytelmiĂ€ ja muistelmia.

Pakkala aloitti lÀÀketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jÀivÀt kesken. HÀn siirtyi työskentelemÀÀn lehtimiehenÀ, minkÀ myötÀ kirjoittamisesta tuli hÀnelle yhÀ merkityksellisempÀÀ. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.


Narrator: Juha SeppÀnen
Duration: