(1442)

Pienen hauen pyydystys

audiobook & e-book


Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen ItÀ-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikÀ on pantu alulle vuosia sitten. HÀn joutuu hyvÀksymÀÀn erakkomaisen ÀitinsÀ perinnön ja selvittÀmÀÀn suhdettaan lahjakkaaseen kÀsitetaiteilijaan. Lopulta hÀnelle ei jÀÀ muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen nÀkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidÀttÀmÀÀn Elina Ylijaakon murhasta epÀiltynÀ. Ennen epÀillyn löytymistÀ hÀnen tÀytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja vÀkiyöstÀ - kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmÀrtÀÀ pysyÀ erossa.

JÀngillÀ vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin kÀynnistettyjÀ koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytÀÀ uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellÀ suota asuu hauki, josta riippuu kaikki.

Pienen hauen pyydystys on kielellisesti virtuoosimainen romaani, yhtÀ aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympÀristötuhoa edistÀvÀn elÀmÀntapamme sÀÀlimÀtön kritiikki.


Narrator: Anna Saksman
Duration: