(0)

Piiasta professoriksi : Sirkka Sinkkonen ja palava tahto

E-book


Professori emerita Sirkka Sinkkosta (s. 1935) pidetÀÀn Suomessa hoitotieteen ÀitinÀ, joka aloitti terveydenhuollon hallinnon koulutuksen vuonna 1975. HÀnen jÀÀdessÀÀn elÀkkeelle Kuopion yliopistosta vuonna 1999, hoitotiedettÀ opetettiin maamme viidessÀ yliopistossa. Sinkkosen toiminnan taustavaikuttimia ovat olleet naisvaltaisen hoitotyön arvostuksen kohottaminen ja sukupuolten vÀlisen tasa-arvon edistÀminen.

Piiasta professoriksi on tarina sodan jaloista kammottaviin olosuhteisiin piiaksi joutuneen evakkotytön matkasta kohti hyvinvointia ja tasa-arvoa. TÀtÀ matkaa Sirkka Sinkkonen teki suurella sydÀmellÀ, kovalla työllÀ ja palavalla tahdolla.

Kirjailija ja lauluntekijÀ Minna Kettunen (s. 1968) on julkaissut elÀmÀkertoja ja muita tietokirjoja, kolumneja, nÀytelmiÀ ja lauluja. HÀnen esikoisteoksensa Halosen taiteilijasuku (Tammi 2001) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana. HÀnen viimeisin teoksensa, yhdessÀ SiamÀk Naghianin kanssa kirjoitettu SiamÀk Naghianin uskomaton elÀmÀ ilmestyi vuonna 2021.