(0)

Piikkikammo : Veretseisauttavia tarinoita labravuorosta

audiobook & e-book


"Pysytkö penkissÀ vai tuletko syliin?"

Humoristinen tositarina piikkikammoisesta labrahoitajasta ja odottamattomista asiakaskohtaamisista.

Laura HÀrmÀ on bioanalyytikko, suomeksi sanottuna labratÀti. Erikoinen uravalinta piikkejÀ karsastavalle - ja kuitenkin juuri Laura kutsutaan hÀtiin silloin, kun kukaan muu ei saa piikkipelkoa potevaa asiakasta rauhoittumaan. Kirjassa Laura kertoo vÀrikkÀÀsti, millaista on omistautuneen soteammattilaisen arki ja millaisia potilaita me suomalaiset olemme. On piikkikammoinen palomies, itseÀÀn takomalla rauhoitteleva tuomari ja alasti heittÀytyvÀ raksamies. On mystisiÀ spermanÀytteitÀ, kiinteitÀ virtsanÀytteitÀ ja kollegoita, jotka pÀÀttÀvÀt yllÀttÀen aloittaa henkilökohtaisen lakon. Piikkikammo on omistettu kaikille terveydenhuollon ammattilaisille sekÀ niille urhoollisille, jotka kohtaavat pelkonsa - oli kyse sitten piikistÀ tai elÀmÀn suurista kysymyksistÀ. Tervetuloa matkalle, jossa kova tiede törmÀÀ ihmismielen oikullisuuteen ja jossa jokainen nÀyte voi olla yllÀttÀvÀn tarinan alku.

Laura HÀrmÀ on bioanalyytikko YAMK ja sotealan rautainen ammattilainen. HÀn on erikoistunut pelkopotilaiden kohtaamiseen ja saanut siksi lempinimen Verisuonikuiskaaja. HÀn on esiintynyt aiheen tiimoilta myös julkisuudessa.

Sanna Seiko Salo on diplomi-insinööri, yrittÀjÀ ja kirjailija, jota kiehtovat pikkuisen vÀrikkÀÀmmÀt elÀmÀntarinat sekÀ kÀÀnnerikkaat yritystarinat. HÀn on aiemmin kirjoittanut sekÀ fiktiota ettÀ tietokirjoja, viimeksi elÀmÀkerrat Strategi - Kari Neilimon ura ja elÀmÀ (Johnny Kniga, 2024) sekÀ Semmosta touhua - Pekka Herlevin tarina (Into Kustannus, 2023).