(7)

Pilates ja venyttely

E-book


Pilates on kenties parasta mitĂ€ lĂ€nsimainen ymmĂ€rrys on tuonut liikuntalajeihin. Sen erikoisuus on, ettĂ€ se sopii yhtĂ€ hyvin huippu-urheilijalle, tanssijalle kuin aivan tavalliselle pulliaiselle – myös aivan rapakuntoiselle. TĂ€mĂ€ johtuu siitĂ€, ettĂ€ siinĂ€ palataan perusasioiden ÀÀrelle ja keskitytÀÀn niihin. Liikkeiden oikea suoritus on tĂ€rkeĂ€tĂ€, mutta – siitĂ€ ei pidĂ€ pelĂ€styĂ€. Harjoitus vaikuttaa ensi kerrasta lĂ€htien vaikka et kaikkea heti oivaltaisikaan. Ja on takuuvarmasti hyödyllistĂ€ niin ruumiille kuin sielulle.

Pilateksen avulla kuka tahansa pÀÀsee tanssijoiden, voimistelijoiden ja luistelijoiden salaisuuksien ÀÀrelle: kehonhallintaan, fyysiseen itsetuntemukseen ja lihastasapainoon. Liikkeet tehdÀÀn lattialla niin, ettÀ nivelet eivÀt rasitu. Ne vahvistavat keskustaa, josta kaikki lÀhtee (jokaisessa lajissa). Ne opettavat tuntemaan ryhtiÀ kannattelevat lihakset.

TÀmÀ kotiharjoitteluopas on suunniteltu sekÀ tavallista ihmistÀ ettÀ eri liikuntalajien harrastajia varten: se on tarkka mutta helppotajuinen. Rengassidonta siksi, ettÀ opas voi olla kÀtevÀsti auki harjoituksia tehtÀessÀ. Vasemmalla on kuva, oikealla selkeÀt ohjeet. Pilatesharjoittelu sopiikin hyvin kotona tehtÀvÀksi eikÀ vaadi suurta tilaa.

Kirja sisÀltÀÀ yleisohjeet, aloittelijalle sopivat noin puoli tuntia kestÀvÀn kestÀvÀn treenin ja osaston josta voi poimia lisÀhaastetta harjoittelun edetessÀ.

LisÀksi neuvotaan tÀrkeimpien lihasten venyttely alhaalta ylös, ja jokaisen lihaksen kohdalla erilaisia venytyksiÀ. NiistÀ on helppo koostaa itselleen kokonaisvaltainen venyttelyohjelma. Mukana on jokaisessa kohdassa myös seisten tehtÀvÀ venytys joten lenkkipolullakaan ei jÀÀdÀ pulaan.

LisÀtietoja: helisusa.info