(0)

Pitbull

E-book


Fie og Claes hygger sig i rÊkkehuset mens deres bÞrn er pÄ ferie hos farmor. Claes og naboen Thulesen fÄr sig et par Þl efter en veloverstÄet generalforsamling i grundejerforeningen og alt Änder idyl og provinsfred indtil Fies sÞster, Pity, pludselig dukker op. Da Pity med sit stofmisbrug og sine lettere forstyrrede tanker invaderer rÊkkehuset, invaderes Claes af frygt. For har Pity taget sin kÊrestes sindssyge pitbullterrier med mens han sidder i spjÊldet? Da Thulesens opdrÊttede duer begynder at dÞ, begynder Claes for alvor at tvivle pÄ sine egne syner og tanker. Er det Pity eller pitbullterrieren, der stÄr bag fugledrabene eller er det Claes, der er ved at blive sindssyg?

"Pitbull" blev sat op pÄ Teater V i 2009 med anmelderroste Ditte Hansen og Troels Lyby i rollerne som Êgteparret Fie og Claes.

Jakob Weis (f. 1970) er dansk dramatiker og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1993 med teaterstykket "Noget om Eros" og har siden skrevet manuskripter til film, tv-serier, radio og opera foruden sine mange dramaer. Weis har vundet tre Reumertpriser som Årets dramatiker for stykkerne "Hamlet in absentia" fra 2017, "Udslet Hornsleth" fra 2011 og "HĂ„ndbog i overlevelse" fra 2007.

I 2018 sprang Weis ud som manuskriptforfatter med den anmelderroste spillefilm "Den tid pÄ Äret", som har Paprika Steen, Sofie GrÄbÞl og Lars Brygmann i hovedrollerne.