(1)

Polistjuven

E-book


Den ofrivilliga tjuven Kjell Àr tillbaka! I den hÀr boken ska Kjell pÄ skollÀger. Han ser fram emot att fÄ sova bland trÀden och grilla korv tillsammans med sin bÀstis Korv-Per. Men inget blir som Kjell tÀnkt sig. Det har kommit en polisfamilj till byn och dottern i familjen, Perit, ska ocksÄ med pÄ utflykten. Perit gör allt för att stjÀla Kjells bÀstis. Nu börjar en kamp mellan Kjell och Perit om Korv-Pers gunst. En tjafsig och jobbig kamp som Korv-Per helt enkelt tröttnar pÄ att vara utsatt för. Han drar ivÀg, in i den djupa skogen...

Marianne Gretteberg Engedals fristÄende fortsÀttning pÄ den prisade bilderboken "Korvtjuven" Àr en suverÀnt gestaltning av vÀnskap, dramatik och hjÀltemod! HÀr ryms ingredienser för ett garanterat rafflande Àventyr: forsande vattenfall, falskhet, lögner, svek och höga stockar att balansera pÄ. Med lite kÀrva men hejdlöst humoristiska illustrationer och dialoger tar författaren sig an bokens tema om fördomar och respekt för allas olikheter.

Barnen löser sina konflikter pÄ ett ljuvligt sÀtt, men hur gÄr det egentligen för deras förÀldrar?

Kliv in i Marianne Gretteberg Engedals lysande bilderboksuniversum – ni kommer inte att bli besvikna!

ÖversĂ€ttning frĂ„n Norska: Hanna Hellqvist

MARIANNE GRETTEBERG ENGEDAL Àr född 1986 och har gÄtt pÄ Konsthögskolan i Bergen. Med barnboksdebuten, Korvtjuven, blev hon flerfaldigt prisbelönt i Norge. Hon arbetar i en naivistisk, humoristisk och modern stil med omvÀxlande bilderboksmanér och serietecknarstil.

LÀs ocksÄ Korvtjuven, 2020