(55)

Putinin perukirja

audiobook & e-book


Miten Putin laski kaiken vÀÀrin ja romahdutti VenÀjÀn.

Kirja kertoo VenĂ€jĂ€n valtiollisen jĂ€rjestelmĂ€n itsetuhosta Ukrainassa ja siitĂ€, kuinka Suomi karkasi idĂ€n karsinasta Naton pilttuuseen. Miten ”tĂ€ydellisen hyvĂ€â€ Putinin diktatuuri voi tehdĂ€ niin ison virheen, ettĂ€ maa hajoaa sen johdosta? Miksi Ukrainaan oli pakko hyökĂ€tĂ€? EntĂ€ olisiko Suomi kuulunut seuraaviin uhreihin?

Putinin valtakausi nÀyttÀÀ olevan lopuillaan. Ukrainan sota kiihdyttÀÀ VenÀjÀn kehitystÀ kohti sisÀllissotaa ja uutta "Sekaannuksen aikaa". Kirja kertoo, mitkÀ olivat Putinin mukaan tÀmÀn brutaalin hyökkÀyksen henkiset perustelut.

Ukrainan sota on myös salamanleimahduksen lailla paljastanut VenÀjÀn sisÀiset yhteiskunnalliset ristiriidat ja sen poliittisen jÀrjestelmÀn heikkouden. Mihin tÀmÀ kehitys johtaa? MitÀ tapahtuu, jos Putin kuolee? MitÀ se merkitsee Suomelle? Kaikista nÀistÀ rakentuu pelottava ja kiehtova tarina, jossa naapurimaan vuosituhantinen historia kietoutuu nykyajan ongelmiin. Mihin suuntaan VenÀjÀ kulkee, jos ja kun vÀkivalta hiipii sen sisÀlle?

Dosentti ja teologian tohtori Arto Luukkanen, VenÀjÀn ja ItÀ-Euroopan yliopistolehtori Helsingin yliopistosta on tutkinut VenÀjÀn nykyhistoriaa ja presidentti Vladimir Putinin valtakautta vuosituhannen alusta saakka.


Narrator: Antti Lang
Duration: