(0)

Ramt

E-book


Den unge bankassistent Kamillas trygge tilvÌrelse skrider fuldstÌndig sammen, da hendes arbejdsplads udsÌttes for et røveri. Ingen kommer noget til, og røveren fanges hurtigt. Men hvordan kommer Kamilla videre med sit liv?

En rükold martsaften bryder en mand ind i en bank for at vÌre klar til morgendagens nøje planlagte kup. NÌste morgen cykler en ung bankassistent af sted pü arbejde. Udenfor skinner forürssolen. Indenfor venter en bankrøver.

De 15 dramatiske minutter røveriet varer, vender op og ned pü hele Kamillas liv. Det var hende, som fik pistolen for tindingen, og som blev røverens hovedgidsel. LÌnge efter at bankrøveren er anholdt, bliver oplevelsen ved med at forfølge hende. Angsten gør hende hudløs over for omverdenen og for samvÌret med andre mennesker. De samme billeder bliver ved med at køre inde i Kamilla. Hun vil ud af det mareridt, men hvordan klipper man filmen over og lever videre med stumperne?

Hun gennemtrumfer et møde med bankrøveren i fÌngslet for at forsøge at afmystificere monsteret i hovedet.

Den danske forfatter Iben Melbye (f. 1943) er uddannet bibliotekar fra Norges biblioteksskole og har studeret kultursociologi ved Københavns Universitet. Melbye fik sin litterÌre debut i 1975 med børnebogen "Uro i Lammekøbing", der samtidig er det første bind i serien om Skorpionklubben. Hun startede ud med at skrive børnebøger, men har siden udgivet büde ungdoms- og voksenbøger.

I mange ĂĽr var forfatteren aktiv i bestyrelser i Dansk Forfatterforening, i bestyrelsen i PEN og i Retspolitisk Forening.

Bogen er ikke blot en case, men fremtrÌder som en meget velkomponeret roman med en sproglig økonomi, hvor hvert ord synes vejet pü en guldvÌgt.

Virtuost bevÌger den sig pü knivens Ìg mellem forbryder og offer og undgür letkøbte forklaringer. Derfor sÌtter den sig i lÌseren som en lang eftersmag af eftertÌnksomhed.

(Eva Glistrup, Berlingske)

"Iben Melbye er nysgerrig som en borebille, god til at lytte, mÌrke og begribe og fordøjer sü, med stor empati, det essentielle. Dermed bliver denne bog, som hendes øvrige, fx "Elskede Anne" (1982) og "Moonie" (1988) overbevisende autentisk, et produkt, der placerer sig et udefinerligt sted mellem socialdokumentarismen og den psykologiske roman."

(Ida Koch, PsykologNyt)

"Kamillas tanker og reaktioner er realistisk og følsomt beskrevet. Bogen er let at læse med korte sætninger og et sprog med en snert trivi (…) For modne piger fra ca.15 år."

(Elisabeth Bennetsen, Lektørudtalelse)