(7)

Rane og det magiske museum - Blodkongens datter

audiobook & e-book


I kĂŠlderen under Nationalmuseet finder drengen Rane en mystisk stav med drejelige runer, som han ikke kan holde sine nysgerrige fingre fra. DesvĂŠrre viser staven sig at vĂŠre magisk, og snart er hele museet i panik.

Et uerstatteligt kors fra middelalderen er forsvundet, og det nÄr ikke at gÄ op for Rane, at han muligvis er skyld i det, fÞr han ogsÄ fÄr sig selv til at forsvinde. I tid og rum.

Rane befinder sig pludselig i den tidlige danske middelalder, korsets oprindelsestidspunkt, og han bliver hurtigt rodet ud i dramatiske begivenheder, for landet ligger i en hÞjspÊndt og blodig borgerkrig mellem tre kongerivaler: Svend, Knud og Valdemar. Da Rane ender i en livsfarlig situation, mÄ kongedatteren Gunhild redde ham. Det er hende, det forsvundne kors tilhÞrer, og langsomt gÄr det op for Rane, at hvis han nogensinde vil tilbage til sin egen tid, er han fÞrst nÞdt til at fÄ historien tilbage pÄ plads. Hvilket er lettere sagt end gjort, nÄr man er blevet bedste venner med en prinsesse, hvis far er pÄ vej mod en blodig skÊbne.

Hvor meget kan man ĂŠndre historien, og hvem bestemmer egentlig, hvad der er den sande fortĂŠlling om begivenhederne? Og hvem er de mystiske kutteklĂŠdte druider, der jagter Rane og hans magiske runestav?

Rane og det magiske museum er en serie, der med humor, action og et drys af romantik fortĂŠller danmarkshistorien i tween-ĂžjenhĂžjde med udgangspunkt i genstande, man kan gĂ„ ind at se pĂ„ Nationalmuseet – og mĂ„ske fĂ„ et helt nyt og spĂŠndende indblik i de fortĂŠllinger, der binder os sammen.


Narrator: Mads Hjulmand
Duration: