(3)

Regelriket

E-book


Regelriket Àr ett portrÀtt av sonen och den förlorade modern, men ocksÄ en samling berÀttelser om livets förutsÀttningar och bristningsgrÀnser, om konst, trasig kÀrlek och mÀnskliga relationer i blixtbelysning.

De regler som titeln syftar pÄ Äterkommer pÄ olika sÀtt i alla dessa berÀttelser. DÀr finns de regler som mÀnniskor skapar för varandra och dÀr finns de regler som mÀnniskan skapar för sig sjÀlv för att överleva.

Ola Nilsson har bland annat mottagit Norrlands litteraturpris för romanen Hundarna och Svenska Dagbladets litteraturpris för romanen Isidor och Paula och hans böcker har översatts till ett flertal sprÄk.

“Jag tog till mig berĂ€ttelserna som ett evangelium Ă€ven om jag aldrig kunde leva upp till deras strĂ€nga levnadsregler. Jag tyckte att dessa regler verkade vara helt nödvĂ€ndiga för att uthĂ€rda skönheten samtidigt som jag hela tiden hade en vag, gnagande kĂ€nsla av att reglerna kanske egentligen fanns till, inte för att uthĂ€rda utan för att frammana skönheten eller kanske faktiskt skapa den. Tanken pĂ„ det sistnĂ€mnda tillintetgjorde mig, för jag kunde inte, hur mycket jag Ă€n ville, följa dem.”