(9)

Rejseholdet rykker ud. Autentiske sager fra arkivet

E-book


Tidligere vicekriminalkommissĂŠr Eigil V. Knudsen arbejdede i 28 Ă„r i Rigspolitichefens Rejseafdeling, det "rigtige" Rejsehold, og har vĂŠret med i opklaringsarbejdet af nogle af de mest omtalte forbrydelser gennem sine nĂŠsten 30 aktive Ă„r.

I sin lange karriere deltog Eigil V. Knudsen blandt andet i opklaringen af bÄde grusomme drabssager, voldtÊgtssager og sager om mere gemen berigelseskriminalitet. I denne bog er samlet 20 af disse sager, hvor den tidligere opdager gennemgÄr de faktiske omstÊndigheder omkring selve forbrydelserne og det efterfÞlgende opklaringsarbejde.

Beretningerne giver et spĂŠndende indblik i dansk kriminalhistorie samt i politiets raffinerede og krĂŠvende detektivarbejde med den teknik politiet dengang havde til rĂ„dighed. Nogle af disse beretninger peger ligefrem pĂ„ muligheden for – med den teknik, politiet har til rĂ„dighed i dag – at nogle af de sager, der aldrig blev opklaret, kan genoptages og afsluttes.

Som 60-Ärig trak Eigil V. Knudsen sig tilbage fra en 28 Är lang karriere som vicekriminalkommissÊr i Rigspolitiets Rejseafdeling. Herefter arbejdede han i syv Är som konsulterende efterforsker i et stort forsikringsselskab, inden han gik pÄ pension som 67-Ärig og gav sig i kast med at skrive bÞger om sine erfaringer med autentiske krimisager.