(0)

Rent bord

audiobook & e-book


Efter et langt og broget liv blandt jyder og københavnere, fiskere, prÌster og kapellaner, tømrere og købmÌnd, skolelÌrere, journalister og filmfolk, sygeplejesker, lÌger og irakiske flygtninge bokser Hans Hartmann stadig med sine kvababbelser over et muligt fejtrin i sin ungdom, hvor han som landsbyskolelÌrer i Vestjylland har vÌret lidt for tÌt pü en af sine kvindelige elever. Eller har han?

Vi für historien fra dengang. Trakasserierne mellem den purunge københavnervikar og fiskerbefolkningen, hans hovedkuldse flugt tilbage til studierne i København og fristelserne fra popverdenen og de lettjente penge. Det bliver ogsü fortÌllingen om Hans Hartmanns senere Virum-liv som ugeblads- og filmforfatter, hans kones voldsomme afsked med Ìgteskabet, hans nagende forsÌt om at gøre godt, hvad han har forbrudt (hvis han har!), kompenseret ved velmenende hjÌlpeaktioner overfor sine nÌrmeste: Bl.a. eks-kommunisten og journalisten Olav og en sprød og kvÌstet kvinde, der sÌtter sig tungt pü ham med sin skrøbelighed, en strandet irakisk flygtning og en fordrukken overlÌge, som kører galt og afsoner i Horserød-lejren.

Ringen sluttes. Vil det omsider lykkes vor plagede helt at fĂĽ ryddet op i sit liv og fĂĽ gjort rent bord?

"Rent bord er en roman i allerbedste danske, realistiske tradition, en velskrevet og dybt trovĂŚrdig skildring af den nĂŚrmeste fortid" - Bent Vinn Nielsen, forfatter

Carsten Clante (f. 1934). Forfatter og tidligere indenrigsredaktør pü DR. Medredaktør pü magasinet KulturNyt, og instruktør af dokumentarfilmene "Den hürde sandhed" om Tage Skou Hansens forfatterskab og "Der er stof i os" om narkomani. Carsten Clante er forfatter til fire romaner.


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: