(17)

Simma med hajar - En resa mot finansvÀrldens innersta

audiobook & e-book


FinansvÀrlden betraktas ofta som en fullstÀndigt cynisk bransch. Krassa börsanalytiker och hedgefondmÀklare har blivit sinnebilden för en banksektor helt igenom prÀglad av girighet. Men Àr finansbranschen verkligen ond? Har bankmÀnniskor nÄgot annat för ögonen Àn egen vinning? Och har de Àndrat kurs sedan finanskrisen 2008, eller Àr det bara en tidsfrÄga innan vÀrldens ekonomier Àn en gÄng börjar falla som dominobrickor?

Journalisten Joris Luyendijk Àgnade tvÄ Är Ät att försöka förstÄ Londons mytomspunna och hÄrt kritiserade bankvÀrld. Till en början visste han lika lite som de flesta av oss, alltsÄ nÀstan ingenting, men steg för steg tog han sig djupare in i finanskvarterens slutna universum. Det han lÀrde sig var bÄde fascinerande och djupt oroande.

Simma med hajar Ă€r en resa rakt in i finanselitens mörka hjĂ€rta – en vass och underhĂ„llande skildring av bankdistriktens skamlösa lyxlirare och dess visselblĂ„sare. NĂ€r man inser att bankerna idag, trots alla larmsignaler, har en enorm makt att forma vĂ„ra liv riskerar skrattet att sĂ€tta sig i halsen.

Joris Luyendijks bok hyllades nÀr den kom ut i NederlÀnderna som en lyhörd, nyfiken och rolig skildring av en ofta utskÀlld bransch. Nu kommer boken pÄ svenska med förord av Svenska Dagbladets ekonomireporter Andreas Cervenka.


Narrator: Per Juhlin

Duration: