(37)

Simpauttajan hinta: Timotein tuoksu II

audiobook & e-book


Menestysromaanin synty ja sen hinta.

Heikki Turunen paljastaa Simpauttajan rehevÀn alkuvoiman lÀhteet.

Simpauttajan hinta on itsenÀinen jatko-osa vuonna 2021 ilmestyneelle romaanille Timotein tuoksu. Heikki Turunen kertoo siinÀ jÀljittelemÀttömÀÀn tapaansa Suomen, maaseudun, ikÀpolvensa ja oman minÀnsÀ tarinaa vuosilta, jolloin yhteiskunnan rakennemuutos pakotti miljoonat nuoret kaupunkeihin aiheuttaen heissÀ nykypÀivÀn pakolaistenkin sopeutumisvaikeuksiin verrattavan kulttuurishokin.

Pohjoiskarjalaisen Turusen esikoinen ilmestyi 1973 mullistaen nuoren lehtimiehen elÀmÀn. Vuosituhannen taitteessa se valittiin 1900-luvun parhaaksi suomalaiseksi esikoisromaaniksi. Simpauttajan hinnassa ikÀÀntyvÀ kirjailija taustoittaa viisikymppisen esikoisensa teemoja ja sen henkilöiden taustoja. Samalla hÀn paljastaa sen ja koko tuotantonsa uhrit ja hinnan, joka liikuttaa, jÀrkyttÀÀ, hÀvettÀÀkin.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 PielisjÀrvellÀ ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. HÀnen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973. Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikana, mikÀ teki hÀnestÀ parantumattoman maalaisromantikon.


Narrator: Antti Heikkinen
Duration: