(0)

Skattbacken

E-book


Egentligen var Skattbacken inget mÀrkvÀrdigt. Bara en lÄg, grÀsklÀdd kulle med nÄgra mossiga stenar och en gammal ask dÀr ett par skogsduvor byggt sitt bo. PÄ solsidan vÀxte det fullt med smultron som barnen kunde plocka av hela sommaren. Det Àr dÀr Erland och hans vÀnner spenderar soliga sommardagar drömmandes om vad de ska göra med skatten, med allt guld och silver som ligger nedgrÀvt djupt under Skattbacken ...

I Anna Kajsa Hallgards roman Skattbacken fÄr vi följa Erland och hans vÀnner under deras barndom och uppvÀxt pÄ Gotland under det tidiga 1900-talet. Det Àr en historisk berÀttelse om kÀrlek, livet pÄ landsbygden och om att behöva lÀmna sin barndoms fantasier bakom sig och vÀxa upp.

Anna Kajsa Hallgard (1915-1995) föddes som Margit Olofsson och var en svensk författare frÄn Gotland. Hennes debutroman En man finner sin vÀg utkom 1942 och dÀrefter skrev hon under sin levnadstid ett flertal romaner och noveller. Anna Kajsa vÀrnade sÀrskilt mycket om lantbruket och hemorten och anvÀnde ofta den gotlÀndska landsbygden som inspiration för sina verk.