(365)

Svalors flykt

audiobook & e-book


”Började det med Elake herr P? Med bitska fröken Z? Eller med kyliga fru C?”

Psykologen Christel har fÄtt en ny patient. Molly Andersson 16 Är. Det Àr Ätminstone vad som stÄr i papperen. Men Molly hÀvdar att Molly Àr ett hundnamn och vill hellre bli kallad Zadie Moonbeam. Anledningen till att hon har hamnat hos Christel Àr att hennes förÀldrar, vars vÄld och missbruk har tvingat henne ut och in i olika fosterhem under hela uppvÀxten, Àntligen Àr ute ur bilden. Nu kan hon fÄ en egen lÀgenhet, under förutsÀttning att hon bedöms vara mogen för det. Och den som ska bedöma det Àr Christel.

Christel kÀnner ett slags slÀktskap med Zadie, men tampas samtidigt med egna problem. Hon har diagnosticerats med Parkinsons sjukdom, men vill inte gÀrna erkÀnna det ens för sig sjÀlv eller sin bÀsta vÀn, kusinen Lisbeth, som numera Àr pensionerad efter ett helt liv som förlossningslÀkare. Ett av de barn Lisbeth hjÀlpt till vÀrlden Àr Zadie Moonbeam. SÄ en dag fÄr Christel veta att Lisbeth har fÄtt ett anonymt brev. Det Àr mycket skrÀmmande.

I sin nya roman Svalors flykt stÀller Majgull Axelsson frÄgor om medmÀnsklighet, skuld och ansvar, om myndigheters inverkan pÄ vÄra liv, men ocksÄ om kroppens förhÄllande till medvetandet och om rÀtten att fÄ leva sitt liv och att ta makten över sitt öde.


Narrator: Gunnel Fred
Duration: