(11)

Taivazalan joutsen

audiobook & e-book


Kuka Kielisen asukkaista on avaimenkantaja?

Mirandan, Veeran ja Olavin kesÀ huipentuu hurjaan seikkailuun, joka muuttaa heidÀn elÀmÀnsÀ ja kÀsityksensÀ niin KielisestÀ kuin sen asukkaistakin: KielisestÀ on ikiaikaisia yhteyksiÀ muihin maailmoihin ja kylÀssÀ asuu avaimenkantaja, joka voi liikkua maailmojen vÀlillÀ.

ErÀÀnÀ elokuun pÀivÀnÀ Kielisen kylÀn taivaalle ilmestyi merkillinen lintuparvi. Tavallisten lintujen lisÀksi siinÀ oli papukaijoja ja undulaatteja ja jopa merikotka. Parvi kuljetti mukanaan koria, jossa matkusti Opri koiriensa Fanelin ja Fonarin sekÀ taivaskissa Natalian kanssa. Opri oli tullut Taivazalasta Kieliseen etsimÀÀn poikaansa.Miranda alkaa ystÀviensÀ Veeran ja Olavin kanssa selvittÀÀ, mikÀ Taivazala oikein on ja kuka on ryöstÀnyt Oprin pojan. Miksi hÀnet on ryöstetty Kieliseen? Ja mistÀ johtuu, ettÀ rehtori muuttuu yhÀ vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? MikÀ sairastuttaa Kielisen lapset?Sari Peltoniemen kirjoittama ja Laura HaapamÀen kuvittama Taivazalan joutsen on jÀnnittÀvÀn Avaimenkantaja-trilogian ensimmÀinen osa.

Sari Peltoniemi on LempÀÀlÀssÀ asuva monipuolinen ja arvostettu kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Takavuosina hÀn teki tekstejÀ ja soitti bassoa Noitalinna huraa! -nimisessÀ yhtyeessÀ ja nykyisin hÀn tekee sanoituksia Musta köksÀ -yhtyeelle. Sari Peltoniemen tarinoiden parissa tavallinenkin voi muuttua epÀtavalliseksi ja arki seikkailuksi. Kirjailija vie lukijan matkoille, joilta palaa uudistuneena, virkistyneenÀ ja aiempaa viisaampana. Sari sanoo kirjoittavansa luomufantasiaa, jossa yhdistyvÀt arkinen todellisuus ja mielikuvituksen rajattomat mahdollisuude.t

Laura HaapamÀki on RovaniemellÀ asuva kuvittaja. Laura rakastaa kuvitteellisten henkilöiden ja maailmojen esittÀmistÀ kuvitustensa kautta, ja tekee maalauksensa pÀÀasiassa tietokoneella. Laura on kotoisin Kauhajoen PÀntÀneeltÀ ja hÀn opiskeli graafista suunnittelua Lapin yliopistossa. Taiteen lisÀksi Laura HaapamÀki harrastaa ratsastusta ja videopelejÀ.


Narrator: Senja Rajalin
Duration: