(0)

Tancke

audiobook


Court Tancke rejser i midten af 1600-tallet rundt i Europa for at kÞbe kunst og rariteter til den danske konge. Samtidig er charlatanen Kaj Lykke pÄ flugt for sit liv, da han i Danmark er dÞmt for majestÊtsfornÊrmelse. Han jages af dronningens to politispioner, Wahl og Brylle, som ihÊrdigt tilsidesÊtter alt for at fange ham og bringe ham bag lÄs og slÄ. Tancke fascineres af Lykke, som har et nÊsten umenneskeligt tag pÄ kvinder, og snart er Tancke filtret ind i det ene farlige optrin efter det andet, alt imens han fÄr den fÞrste spÊde idé til det, der engang skal blive til lysbilledet, som vi kender det i dag.

Kun fĂ„ forfattere har vĂŠret sĂ„ konsekvente i deres litterĂŠre tematikker som Bo Reinholdt. Derfor handler hans nye roman ligeledes som flere af de foregĂ„ende, om synet og billedet. "Tancke" er (som altid) en sproglige afsĂžgning af det visuelle felt — af Ăžjets utrĂŠttelige arbejde, af farvernes spil pĂ„ himlen og de uendeligt mange og sammensatte perspektiver vores virkeligheder er udgjort af.

Med "Tancke" indbyder Bo Reinholdt igen sine lĂŠserne ind i hans sĂŠregne litterĂŠre verden, hvor kunsthistorie, billedtĂŠnkning, spĂŠnding og mystik vĂŠves sammen i et mesterligt og idiosynkratisk sprog.

Bo Reinholdt (fĂždt 1948) debuterede i 1983 med "Akefalens vidnesbyrd" og har senest udgivet romanen "Focus Puller" (2020). I alt tĂŠller Reinholdts forfatterskab mere end 18 udgivelser, fordelt over fire Ă„rtier.


Narrator: Mikkel Schou
Duration: