(248)

Tappajan vaisto

audiobook & e-book


Kaikki vastaan Vitikka

Matti Laineen neljÀnnessÀ Vitikka-dekkarissa Tappajan vaisto varastettujen luksusveneiden kauppias Elias Vitikka jatkaa eteenpÀin Helsingin alamaailman liukkaita baanoja.

Rikollispomo Elias Vitikka on muuttanut perheensÀ HelsingistÀ Tallinnaan, turvaan ammatinvalinnan mukana tulevilta hÀmÀrÀmiehiltÀ ja kovaotteiselta poliisilta. Mutta edelleen rouva Fortuna tarjoaa miehelle vain kylmÀÀ kylkeÀ. Iso diili menee puihin, umpikiero poliisi Klaus Jenso jatkaa kiristystÀ, ja Vitikan paikka alamaailman rankinglistassa joutuu kyseenalaistetuksi. Kaiken kukkuraksi menneisyyden haamut ilmestyvÀt kolkuttelemaan kotiovea. Mutta paniikille ei saa antaa yhtÀÀn sijaa, maksoi mitÀ maksoi.

Matti Laineen neljÀnnessÀ Vitikka-dekkarissa Tappajan vaisto varastettujen luksusveneiden kauppias Elias Vitikka jatkaa eteenpÀin Helsingin alamaailman liukkaita baanoja. Matkalla takkiin on kuitenkin jo tarttunut kaikenlaista, mikÀ tuo mieheen aivan uudenlaista sÀrmÀÀ. Laine kuljettaa tarinaa suvereenisti kaasu pohjassa, istuttaa lukijan pelkÀÀjÀn paikalle eikÀ jarruttele turhia mutkissa. Kirjailijan tavaramerkiksi nousevat kielikuvat osuvat napakasti huumorihermoon, ja kaiken alla sykkii Stadin elÀmÀn koko kirjo ajanmukaisine ilmiöineen.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkilÀinen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja nÀyttelijÀ. KÀsikirjoittajana hÀnet tunnetaan mm. Kultainen Venla -palkitusta Paratiisi-tv-sarjasta. Vuosien varrella Laine on myös nÀytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa.

Kuolemanloukku on kuudes osa Elias Vitikasta kertovassa monikerroksisessa ja nopeakÀÀnteisessÀ rikosromaanisarjassa. Edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies, Pahuuden hinta, Tappajan vaisto ja Pelon liekit.


Narrator: Jukka PitkÀnen
Duration: