(17)

Techmogulen Elon Musk

audiobook & e-book


Elon Musk bygger en ny verden. En verden med selvkĂžrende elbiler, robotter, kunstig intelligens, kĂŠmperaketter, hemmelige algoritmer og computerchips, der kan opereres direkte ind i din hjerne.

Det ene projekt er mere visionÊrt end det andet. Og vanvittigt. Men Elon Musk har en enestÄende evne til at eksekvere, og med fÊnomenet Tesla som kronjuvelen har han opnÄet kultstatus og svimlende Þkonomisk succes.

Men hvordan bygger Elon Musk sine virksomheder?

Hvad er det for metoder og ledelsesvÊrdier, der pÄ tvÊrs af industrier fÄr Elon Musk til at sÊtte konkurrenter til vÊgs, mens investorer kaster milliarder efter hans projekter?

Det undersÞger erhvervsjournalist Ole Hall i denne bog. Han kommer pÄ sporet af en stÄlsat techmogul, der pÄ ekstrem vis opererer med langsigtede mÄlsÊtninger og et personligt brand, der polariserer. Med et kÞligt fokus pÄ produkter og teknologi frem for blÞde menneskelige vÊrdier har Elon Musk skabt en fankultur, og portrÊttet viser, hvordan man effektivt kommer til penge og magt i den moderne globaliserede internetÞkonomi. Elon Musks vej til toppen er et billede pÄ en ny epoke i erhvervslivet, hvor vÊrdierne og forandringerne skabes hurtigere end nogensinde fÞr, og hvor techeliten formentlig kan se frem til tiltagende rigdom og indflydelse pÄ det liv, vi lever.

Elon Musk (1971) er fÞdt i Pretoria, Sydafrika, og han er uddannet B.A. i fysik og B.S. i Þkonomi. Elon Musk er ejer eller medejer af virksomhederne Tesla, Twitter, SpaceX, Neuralink og The Boring Company. Han bliver i 2021 kÄret som Ärets person i verden af det amerikanske magasin Time. I 2023 indtager Elon Musk fÞrstepladsen over verdens rigeste mennesker.

Ole Hall (1981) er journalist og M.A. i europĂŠiske studier. Han har som journalist dĂŠkket erhvervslivet og Ăžkonomien i mere end et Ă„rti for bl.a. DR, Berlingske og Jyllands-Posten. Han er forfatter til erhvervsbĂžger om Pandora, Kasi-Jesper og Ryanair, og han har for sit journalistiske arbejde modtaget flere priser og nomineringer – bl.a EU-Kommissionens internationale journalistpris og AdvokatrĂ„dets journalistpris.


Narrator: Morten Runge
Duration: