(214)

Temppeliritareiden salaisuudet

audiobook & e-book


Tutkijoille keskiaika on yhÀ aikakausi, jonka tiedoissa on paljon aukkoja. YhtÀÀltÀ lÀhteet kertovat vallanhimoisista kuninkaista ja korruptoituneista paaveista, jotka hallitsivat kovalla kÀdellÀ nÀlÀn ja tautien piinaamia kansoja. Toisaalta myös monet jalot aatteet nostivat pÀÀtÀÀn. Heikkoja ihmisiÀ alkoivat puolustaa ritarikunnat, joita leimasi sokea usko Jumalan sanaan.

Voimakkain vaikuttaja oli Temppeliherrain ritarikunta, jonka ohjesÀÀnnöstössÀ hengelliset periaatteet olivat keskeisellÀ sijalla. Kun temppeliritareiden vaikutusvalta kasvoi, periaatteet unohtuivat. Jumalan palvelijat liittoutuivat muslimien kanssa, luopuivat rikkauksiensa vuoksi moraalistaan ja harjoittivat salaisia rituaaleja. Kun pahin vihollinen ryhtyi hyökkÀykseen, ritarikunta tuhoutui.

Lue tarina temppeliritareiden tuhosta, ritarikunnan jÀsenten elÀmÀstÀ ja suunnattomista aarteista.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: