(0)

Tom Sawyer som detektiv

E-book


Tom Sawyer och Huckleberry Finn kallas tillbaka till Arkansas av sin moster Sally, som Àr rÀdd att hennes make Silas hÄller pÄ att bli galen. För de tvÄ resande detektiverna börjar mystiska saker hÀnda redan innan de klivit av tÄget i Arkansas. En mystisk man reser i deras kupé, och utklÀdda som tÄgvÀrdar lyckas de fÄ fram sanningen om mannen; han Àr en vÀlkÀnd diamanttjuv, och bror till moster Sallys granne.

NÀr de vÀl anlÀnder till Sally och hennes make gÄrd sÄ tÀtnar mysterierna ytterligare. Det verkar finnas en gammal konflikt mellan grannen Brace, hans bror tillika diamanttjuven Jubither, och deras tredje bror Jake. NÀr en av dem mördas Àr det genast tydligt att det Àr en i brödraskaran som Àr skyldig till mordet. Vem kan det vara, och hur hÀnger det ihop med Silas problem pÄ gÄrden?

Mark Twain Àr pseudonym Samuel Langhorne Clemens. Den amerikanske författaren, reportern och tidningsmannen föddes 1835 och dog 1910. Mest kÀnd Àr han för romanerna om Tom Sawyers och Huckleberry Finns Àventyr.