(10)

Tonavan luotsi

audiobook & e-book


Sigmaringenin kalastuskilpailun voittaa tuntematon mies, joka lupaa matkustaa ruuhellaan Tonavaa pitkin aina Mustalle merelle saakka. Tonavan luotsiin liittyy kuitenkin jotain kovin arvoituksellista – jostain syystĂ€ hĂ€nellĂ€ on perĂ€ssÀÀn useita vihamiehiĂ€. Jokimatkasta kehkeytyy vaarallinen seikkailu, josta selvitĂ€kseen luotsin on hyödynnettĂ€vĂ€ kaikki neuvokkuutensa.

Mutta kuka on tuo Tonavan luotsi, joka esiintyy salanimellÀ ja peittÀÀ silmÀnsÀ aurinkolaseilla? EntÀ miksi hÀn ei paljasta pÀÀmÀÀrÀÀnsÀ, johon hÀnellÀ selvÀstikin on kiire? Onko hÀn rikollinen vai isÀnmaanystÀvÀ, ja miksi myös viranomaiset seuraavat hÀntÀ?

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia romaaneja ovat "Matka maailman ympĂ€ri 80 pĂ€ivĂ€ssĂ€" sekĂ€ "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli myös yksi ensimmĂ€isistĂ€ science fiction -kirjailijoista. HĂ€n kirjoitti sukellusveneistĂ€ ja lentokoneista ennen kuin niitĂ€ oli varsinaisesti edes keksitty.

Jules Vernen kirjoja on kÀÀnnetty toiseksi eniten maailmassa – Vernen edelle yltÀÀ ainoastaan Agatha Christie. Vernen kirjoittamat seikkailut ovat sĂ€ilyttĂ€neet suosionsa, ja ne riemastuttavat lukijoita yhĂ€ tĂ€nĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€.


Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Duration: