(35)

Troja

audiobook & e-book


Peter Carstens lĂŠgger stemme til legendariske Stephen Frys dramatiske gendigtning af myten om Troja. Carstens’ stemme omsĂŠtter Frys sprudlende og maleriske bog om heltemod og had, kĂŠrlighed og tab, hĂŠvn og anger sĂ„ man som lytter lader sig opsluge helt af en af verdens mest betydningsfulde myter. Frys begejstrede, humoristiske og vidende gendigtning lĂŠses herligt op af Peter Carstens.

Troja. Det mest eventyrlige kongerige i hele verden. Byen, der voksede frem og faldt, ikke Ă©n, men to gange.

Det er Zeus, gudernes konge, der sÊtter krigen i gang, da han beder den trojanske prins Paris om at udpege den smukkeste gudinde af alle. Valget stÄr mellem Afrodite, Hera og Athena. For at vinde bestikker Afrodite Paris og lover ham til gengÊld verdens smukkeste kvinde, Helena. Der er bare ét problem: Helena er gift med den grÊske konge, Menelaos.

GrĂŠkerne sender tusind skibe mod Troja, som de derpĂ„ belejrer i ti lange og meget blodige Ă„r. Den trojanske krig er forfĂŠrdelig og brutal med ofre pĂ„ begge sider. GrĂŠkerne kan ikke besejre trojanerne – og scenen er sat for den ĂŠldste og mest storslĂ„ede af alle fortĂŠllinger, hvor frygtindgydende lidenskaber mĂžder de ĂŠdleste idealer og mest nedrige listigheder.


Narrator: Peter Carstens
Duration: