(0)

Tychonium: Experimentet

audiobook


Det hemliga sĂ€llskapet Brahes Familia utsĂ€tts för nya prövningar efter hĂ€ndelserna pĂ„ Den blodiga söndagen i Sankt Petersburg 1905. Nu mĂ„ste de hitta nya vĂ€gar för att sĂ€kra möjligheten att genomföra Tycho Brahes experiment – den explosiva upptĂ€ckt som Tycho och hans syster Sophie gjorde pĂ„ Hven i mars 1590.

I 1900-talets begynnelse utvecklas samhÀllet i rasande takt och nya idéer trycker bort gamla sanningar. Fredsförhandlingarna i USA för att försöka fÄ slut pÄ det rysk-japanska kriget tvingar Kirsten Rööd-Michelsen till ett val. Ingen lÀmnas oberörd av upproren i tsar-Ryssland och nÀr behovet av förÀndringar Àr som störst stÀlls allt pÄ sin spets.

Henri Becquerels vetenskapliga förmÄgor prövas till det yttersta nÀr Brahes Familia mÄste hitta en vÀg för att genomföra experimentet samtidigt som de förbereder sig för sitt svÄraste uppdrag. 1908 stÄr vÀrldens framtid pÄ spel, i en tid otÀckt lik vÄr egen.

Tychonium – experimentet Ă€r den andra delen i Tychoniumsviten, en fantasieggande historisk spĂ€nningsroman om hemliga sĂ€llskap, maktspel och stora upptĂ€ckter.


Narrator: Magnus Welroos
Duration: