(2)

Vaaleanpunainen meri: Novelleja

audiobook & e-book


Novelleja toden ja kuvitellun rajalta

Vaaleanpunainen meri on kokoelma vangitsevia ja taianomaisia novelleja isistÀ ja heidÀn lapsistaan, rakkauden ja lÀheisyyden kaipuusta hajoavassa maailmassa.

IsÀnpÀivÀn aamuna Joona ei juhli vaan painaa oven kiinni perÀssÀÀn. Toisaalla perheenisÀn rakkaus mehilÀisiin saa kohtalokkaat mittasuhteet. Kokoelman avausnovellissa lapset karkaavat jÀrvelle, sillÀ isÀn ja Àidin kodin löytÀÀ vain jos soutaa sinne, missÀ vedenalainen metsÀ silittÀÀ veneenpohjaa. EntÀ sitten jos isÀÀ ei ole olemassa, ei edes sellaista sanaa.

Vaaleanpunainen meri on Marisha Rasi-Koskisen kolmas kaunokirjallinen teos. HÀnen edellinen teoksensa Valheet voitti vuoden 2013 Tiiliskivi-palkinnon ja sitÀ kiitettiin erityisesti hÀtkÀhdyttÀvÀstÀ rakenteestaan.

Rikkaan ja herkkÀvireisen kerronnan lisÀksi Marisha Rasi-Koskisen tuotannolle on tunnusomaista poikkeuksellinen sisÀisten maailmojen kuvaus, monitulkintaisuus ja yhteiskunnallinen tarkkanÀköisyys. Psykologina työskentelevÀ Rasi-Koskinen harrastaa valokuvausta. HÀn asuu Tampereella ja on kolmen lapsen Àiti.


Narrator: Antti Jaakola
Duration: