(5)

Vastausten kirja lapsille (ja vanhemmille)

E-book


1. Ihmeellinen avaruus keskittyy muun muassa Maa-planeettaa, Kuuta ja maailmankaikkeutta koskeviin kysymyksiin. TiedÀtkö esimerkiksi, miksi tÀhdet vaikuttavat tuikkivan tai kuinka suuri Maapallo on? Osaatko nopeasti mÀÀritellÀ kÀÀpiötÀhden? Miksi taivas on sininen? Kirjasarjan ensimmÀisen osan avulla voit tutkia universumin ihmeitÀ ja tarkastella sÀÀhÀn liittyviÀ ilmiöitÀ (MikÀ on hurrikaani? Lumivyöry? Salama? Ukkonen?).

Vastausten kirja lapsille (ja vanhemmille) on kuusiosainen kirjasarja, josta löytyy vastaukset lĂ€hes kaikkiin 4–12-vuotiaiden lasten esittĂ€miin, hankaliinkin kysymyksiin. Ja kysymyksiĂ€hĂ€n lapsilla riittÀÀ, sillĂ€ kyselemĂ€llĂ€ he oppivat hahmottamaan maailmaa ja saavat tarpeellista tietoa kyetĂ€kseen toimimaan yhteiskunnassa. Lasten tiedonjano on kyltymĂ€tön ja heidĂ€n uteliaisuutensa vailla vertaa. Aikuisten tehtĂ€vĂ€ on tyydyttÀÀ tĂ€mĂ€ oppimishalu joko vastaamalla kysymyksiin itse tai ohjaamalla lapsi oikean tietolĂ€hteen luo, jos kysymys ylittÀÀ oman tietĂ€myksen.

Kirjasarja on laadittu lasten mielikuvitusta silmĂ€llĂ€ pitĂ€en, ja se sisĂ€ltÀÀ lĂ€hes 800 kysymystĂ€ vastauksineen kaikista mahdollisista lasten mieliĂ€ kaihertavista aiheista. Sarja auttaa vanhempia korvaamaan tyypilliset ”Siksi” tai ”Niin se asia vain on” tai ”En tiedĂ€â€ -vastaukset aikuisiakin kiinnostavilla yksityiskohtaisemmilla vastauksilla. Kirjasarjaa voi pitÀÀ oivana lĂ€hteenĂ€, jonka avulla pÀÀsee alkuun vaikeidenkin aiheiden kĂ€sittelyssĂ€. Lapsille ja nuorille se taas toimii oivana ajanvietteenĂ€ ja antaa evĂ€itĂ€ esitellĂ€ kiintoisaa knoppitietoa kavereillekin.

”Sanotaan, ettĂ€ lapset ovat kuin sieniĂ€, jotka imevĂ€t itseensĂ€ valtavan mÀÀrĂ€n sekalaista tietoa hirmuisella vauhdilla. Osa tĂ€stĂ€ pikaoppimisesta voidaan selittÀÀ fysiologisella kehityksellĂ€, mutta tiedonjanoon vaikuttaa myös kyky ihmetellĂ€ ja olla kiinnostunut. Vaikka tĂ€mĂ€ taito onkin erityisesti lasten omaisuutta, se ei katoa aikuisiltakaan. Jos olemme onnekkaita, tunnemme koko elĂ€mĂ€mme samaa riemua uusien asioiden oppimisesta.” Kirjailija Gina Misiroglu