(0)

Vildarnas uppror Pyrrus och Kerk 7

E-book


Den för lÀnge sedan fördrivna ursprungsbefolkningen pÄ planeten VÀstvÀrlden gör uppror. De sÄ kallade vildarna startar en blodig kamp för sina glömda och förtrÀngda rÀttigheter. Pyrrus och Kerk hamnar mitt i konflikten och fÄr en nÀstan omöjlig uppgift att medla. Hur stoppa ett grymt utrotningskrig, dÀr det kan finnas endast en vinnare? Om de bÄda rymdÀventyrarna inte lyckas i sina fredsförsök, kommer Andromedagalaxens frÀmsta och Àldsta koloni att gÄ under. Hur bekÀmpa oförsonliga attityder och fördomar, som förstÀrkts under en lÄng tid? Kan det bli bÀttre?

Denna gÄng kÀmpar Àventyrarna ocksÄ mot vÀdrets makter. Oförsonliga snöstormar i vildarnas hemtrakter hÄller pÄ att ta kÄl pÄ dem.

Sjunde boken om rymdÀventyrarna Pyrrus och Kerk, vilkas motto Àr "Det kommer att bli bÀttre".

"Vilden kunde inte lÄta bli att le. Allt skulle rasa samman. En skenande hjord lÀmnade inget kvar. Den jÀmnade allt med marken. De invÄnare som mot förmodan överlevde attacken, skulle drivas ut i floden och drÀnkas som de vilddjur de var.

Det fanns ingen förlÄtelse.

Bara ett djupt hat som överskred allt förnuft."

"Han trevade sig vidare i tunneln. Denna gĂ„ng brydde han sig inte om de blöta partier han stötte pĂ„. Han hittade den trĂ„nga passagen och vĂ€nde sig om, trevade vidare Ă„t det andra hĂ„llet. Han var övertygad om att han skulle dö. ÄndĂ„ gick han framĂ„t med stapplande steg. Tankarna flög. Fladdermössen kommer att Ă€ta upp dig. Vad Ă€r det för nonsens? Fladdermössen kan inte Ă€ta upp dig. Inte den hĂ€r sortens fladdermöss.

Nej, men skalbaggarna.

Han var mest rÀdd för skalbaggarna.

De krypande asÀtarna.

Han darrade av skrÀck."