(0)

Violinens historie

audiobook & e-book


"Man siger, at violinen kom fra de arabiske lande, og den kom til Europa, da europÌerne førte krig med araberne. Altsü korstogene. De førte krig mod araberne, men endte med at spille pü arabernes instrumenter."

Det er en af de første historier, den jødiske dreng Leon kan huske at have hørt under sin barndom i en lille rumÌnsk landsby. Da hans familie gür til i en koncentrationslejr under Anden Verdenskrig, svÌrger Leon hÌvn over lejrens kommandant. I sin søgen efter hÌvn og en mening med tilvÌrelsen bevÌger Leon sig fra RumÌnien til PalÌstina, ind i Fremmedlegionen og til Indokina, hvor en ny krig hÌrger.

"Violinens historie" er en smuk og indsigtsfuld skildring af en ung mands oplevelse af nogle af de mørkeste kapitler i det tyvende ürhundredes historie og den udvikling, der sideløbende foregür inde i ham selv.

Den danske forfatter Claes Johansen (f. 1957) debuterede i 1986 med "Frygtelige Vera og andre noveller". Sidenhen er det blevet til et vÌld af bøger, der strÌkker sig over genrer som børnebøger, historiske romaner, noveller, voksenbøger og romaner.


Narrator: Troels Møller
Duration: