(4)

Aavetanssi

E-Book


PÀrskyvÀÀ menoa jyvÀskylÀlÀisten etsivÀpoikien matkassa!

Vauhdikkaat kaverukset Jakke ja Make ovat jo tuttuja Pasi Lönnin aiemmista nuortendekkareista. TÀssÀkin seikkailussa jÀnnitys on kutkuttavaa ja hurtti huumori kukoistaa.

KesÀ vetelee viimeisiÀÀn, mutta missÀ vetelee poikien koulun talonmies, "Lapamake"? Konstaapeli Veijo Muusi pyytÀÀ nuoria ystÀviÀÀn apuun, sillÀ Lapamake on kadonnut mökillÀÀn KeiteleellÀ, ja kaikki merkit viiittaavat henkirikokseen. Tapaus vie poikia pitkin maakuntaa, poliisiveneen hurjaan kyytiin ja henkeÀsalpaaviin tilanteisiin. Mukana menossa on myös vÀrikÀs persoona Ismo Tuutunen: ÀlyttömÀn villi autokuski mutta erinomainen poliisi.Tutkimusten edetessÀ poikia alkaa ihmetyttÀÀ ja pelottaakin outo aavemainen hahmo, joka hilluu autiomökin liepeillÀ. Onneksi aina vÀlillÀ on aikaa siemaista omenalimonadia ja haukata pizzaa. VetÀvÀ ja asiantuntevasti kirjoitettu tarina sopii hyvin myös vÀhÀn lukeville pojille.

Pasi Lönn on työskennellyt poliisina yli 20 vuotta, enimmÀkseen rikostutkijana, mutta myös yöt maijan ratissa ovat miehelle tuttuja. TÀllÀ hetkellÀ hÀn toimii rikosylikonstaapelina Keuruulla. Poliisina ja entisenÀ rauhanturvaajana Lönn on mitÀ katu-uskottavin dekkaristi. HÀn onkin erittÀin suosittu kouluvierailija. Lönnin kirjoittamat aikuisten rikosromaanit ovat myös saaneet runsaasti kiitosta.