(0)

Afrika. Framtidens kontinent

E-Book


Afrika har mÄnga ansikten. Det Àr en kontinent full av överraskningar, dÀr inget land liknar nÄgot annat. Under tre decennier har journalisten Richard Dowden levt och rest i Afrika, och trÀffat framtrÀdande politiska ledare och varit ögonvittne till mÄnga dramatiska skeenden.

Afrika. Framtidens kontinent Àr en modern nutidshistoria över den afrikanska kontinenten, dÀr personer och hÀndelser sÀtts in i sitt historiska och politiska sammanhang. HÀr ges förklaringen till de mÄnga krigen och katastroferna likvÀl som till de framsteg som gjorts. Det Àr en skildring av kontinentens obeskrivliga skönhet, folkens generositet och alla de förhoppningar och möjligheter som ryms dÀr. Dowden diskuterar ocksÄ vad den stora kinesiska nÀrvaron kan betyda för Afrika och vilka vÀgar de afrikanska lÀnderna kan gÄ i framtiden.

Richard Dowden Àr chef för The Royal African Society. Han har bott i Afrika sedan 1971 och var i mÄnga Är korrespondent för The Times och The Independent. 1995 blev han ansvarig redaktör för The Economists Afrikabevakning. Han har ocksÄ gjort ett antal dokumentÀrfilmer om Afrika för BBC och Channel 4.

Richard Dowden kommer till bokmÀssan 2010.

”Helt enkelt ett mĂ€sterverk.” – Alexander McCall Smith