(0)

Alla tiders uppfinnare och vetenskapare

E-Book


LĂ„t historien fĂ„ liv! Bokserien Alla tiders bjuder in till en spĂ€nnande, rolig resa genom tiderna. Vi gör nedslag i olika epoker i Europas historia. DĂ€r möter vi uppfinnare, regenter och tĂ€nkare – nĂ„gra vĂ€lkĂ€nda och andra bortglömda. LĂ€s om storslagna uppfinningar, idĂ©er och personer som har format vĂ„r vĂ€rld!

I den första boken, Alla tiders uppfinnare och vetenskapare, fÄr vi veta sÄdant som: vem var den första monarken att sitta pÄ en vattentoalett? Hur intar man en stadsmur som stÀngt fienden ute i tusen Är, eller bygger den största takkupol som vÀrlden skÄdat? Och vad var det egentligen Galileo Galilei sÄg i sitt teleskop, som gjorde pÄven och hans mÀn sÄ rasande?

LĂ€r kĂ€nna nĂ„gra av renĂ€ssansens mest nyskapande uppfinnare och vetenskapare! Frida Malmgren – serietecknare, författare och psykolog – portrĂ€tterar nyfiket och kunnigt sju av tidsperiodens mest berömda vildhjĂ€rnor. Deras storslagna uppfinningar har för alltid format historien, och deras spĂ€nnande liv ger inblick i tidens viktiga idĂ©strömningar och hĂ€ndelser. En rikt illustrerad, faktafylld och rolig guide till renĂ€ssansen!