(0)

Allt vi aldrig gjorde med varandra : en midsommarkomedi

E-Book


NÀr Viktoria Àr elva Är skiljs hennes förÀldrar. Fadern Harald flyttar ihop med Sonja pÄ sin fÀderneÀrvda gÄrd RamsÀttra i hjÀrtat av Sörmland. Viktoria vÀljer att bo med modern Marianne hos reklamgurun Perry och hans son Max i Stockholms innerstad vid Mosebacketorg.

Femton Är senare hamnar Max i fÀngelse för drÄp och Perry dör hastigt i hjÀrtinfarkt. Förlusterna fÄr Viktoria att vilja förÀndra sitt liv.

UtÄt sett Àr hon en person som mÄnga beundrar och avundas, men sjÀlv söker hon en lösning pÄ sitt dolda inre kaos. Till vÀnnernas och förÀldrarnas bestörtning bjuder hon in dem till sitt bröllop pÄ RamsÀttra med Jonas som ingen kÀnner. Och det pÄ sjÀlva midsommarafton.

Allt vi aldrig gjorde med varandra utspelar sig frĂ„n gryning till gryning, medan festförberedelserna förenas med en vindlande rĂ€cka av röster och minnen. Det blir ett dygn dĂ„ mycket stĂ€lls pĂ„ sin spets. Viktorias förĂ€ldrar som inte Ă„tersett varandra sedan skilsmĂ€ssan tĂ€nker tillbaka pĂ„ vad de egentligen gjorde, och varför. Sonja i sin tur inser att hon valt fel, och Viktoria vet inte vad hon ska vĂ€lja trots att det Ă€r hennes bröllopsdag. Som jokrar i leken finns de bĂ„da frĂ„nvarande, Max och Perry
 Med lĂ€tt och ömsint hand har Inger AlfvĂ©n skrivit en mĂ€nsklig komedi om vĂ„r tids vilsenhet och tillkortakommanden, en midsommarsaga med allvarlig klangbotten.