(350)

Apteekki

Hörbuch und E-Book


On 1900-luvun alku, Suomi elÀÀ suurten muutosten vuosia ja herraskaisen Ruusvirran perheen lapset alkavat etsiÀ omia polkujaan. Aron-isÀ haaveilee Markus-pojastaan seuraajaa perheen Ursus-apteekkiin, mutta tytÀr Synnovekin halajaisi lapsesta saakka rakastamansa farmasian pariin ja vielÀpÀ opiskelemaan. Lauri-velikin pÀÀsi Helsingin yliopistoon, miksei sitten Synnovekin?

Perhe ei kuitenkaan tue Synnovea tÀmÀn aikeissa, onhan naisen paikka heidÀn mielestÀÀn ennen kaikkea vaimona ja ÀitinÀ. Synnove saa kuitenkin apua yllÀttÀvÀltÀ taholta, kun muutoksen tuulet puhaltavat koko maassa ja Ruusvirtojenkin on sopeuduttava uudenlaiseen, modernimpaan maailmaan.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat herÀÀvÀt ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat ÀÀnensÀ kuuluviin. Apteekki on Tuuren Poriin sijoittuvan, Ruusvirtojen perheen elÀmÀnvaiheista kertovan historiallisen romaanisarjan ensimmÀinen osa.


Sprecher*in: Sanna Majuri
Dauer: