(294)

Artemis Fowl: Artemis Fowl 1

Hörbuch und E-Book


"Pysy loitolla, ihminen. Et tiedÀ minkÀ kanssa olet tekemisissÀ."

Artemis Fowl on kaikkien aikojen hauskimpia ja suosituimpia fantasiasarjoja. Sarjan aloitusosasta on tehty myös Diney-elokuva.

12-vuotias Artemis Fowl on tunnetun rikollissuvun nuorin vesa. Kun Artemis kaappaa rohkean menninkÀiskomisario Holly Shortin panttivangikseen, maan alla asustavien keijujen, maahisten ja peikkojen yhteisrintama uhittelee pÀihittÀvÀnsÀ kevyesti nokkelan pojankoltiaisen. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonta HAL huomaa kuitenkin pian kohdanneensa hÀmmÀstyttÀvÀn ÀlykkÀÀn vastustajan. Artemis uskoo pÀÀsseensÀ kÀsiksi maanalaiseen kulta-aarteeseen, mutta juuri silloin HAL muuttaakin pelin sÀÀntöjÀ...

Eoin Colfer (s. 1965) nousi kansainvÀlisen maineeseen ensimmÀisen Artemis Fowl -romaaninsa myötÀ vuonna 2001, jÀtti opettajantyönsÀ ja jÀi vapaaksi kirjailijaksi. Artemis Fowl -kirjoja on myyty yli 20 miljoonaa kappaletta ja kÀÀnnnetty lÀhes 50 kielelle. Colfer asuu synnyinmaassaan Irlannissa, jonka lasten ja nuorten kansalliskirjailijaksi hÀnet valittiin vuosiksi 2014-2016.