(7)

Auta armias

E-Book


Pirjeri RyynĂ€nen toimii nosturinkuskina HelsingissĂ€ Kluuvikadulla. Opintojakin on takana, on epĂ€onnistunut avioliitto ja ero. On reippaan suoranuottinen avovaimo – kipakan mustasukkainen nainen. SiitĂ€ viis, Pirjerin elĂ€mĂ€ olisi jĂ€rjestyksessĂ€, jollei maailmassa olisi niin suuria huolenaiheita.

Nosturin korkeudesta on maailmaan nĂ€köalaa, etĂ€isyyttĂ€. Pirjeri ei millÀÀn muotoa ole kirkkouskovainen, mutta ylhÀÀllĂ€ hĂ€nelle on tullut tavaksi puhella Jumalalle ja osoitella epĂ€kohtia. Pirjeri ei tiedĂ€, ettĂ€ Herraamme taivaassa vaivaa stressi ja hĂ€n aikoo pitÀÀ sapattivuoden. PyhĂ€ Pietari ja arkkienkeli Gabriel on komennettu etsimÀÀn sopivaa Jumalan sijaista. HeidĂ€n toiveikkaat katseensa ovat kohdistuneet Pirjeri RyynĂ€seen. ErÀÀnĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ Pirjerin nosturin katolle lehahtaa Pietari kuin suunnaton synkeĂ€ varis ja tekee uskomattoman ehdotuksensa. EttĂ€ pitikin ruveta huutelemaan itselleen Jumalalle
 nyt Pirjeri on tilanteessa, jossa hĂ€nen on vastattava huutoonsa. Pilke silmĂ€kulmassa Arto Paasilinna seurailee virkaa tekevĂ€n Jumalan vaikeaa tietĂ€. Ei jumalanakaan ole helppoa.

Arto Paasilinna 20.4.1942–15.10.2018 KolmekymmentĂ€viisi romaania ja lukuisia muita teoksia julkaissut Paasilinna oli Suomen yksi merkittĂ€vimmistĂ€ kirjailijoista. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat JĂ€niksen vuosi, Ulvova myllĂ€ri, Hurmaava joukkoitsemurha sekĂ€ Hirtettyjen kettujen metsĂ€. Useat Paasilinnan kirjat ovat myös kÀÀntyneet valkokankaalle niin Suomessa kuin maailmallakin. Arto Paasilinna on Suomen kirjallisuuden todellinen ulkomaanmyyntien kuningas. HĂ€nen teoksiaan on kÀÀnnetty yli 40 kielelle. Maailmanlaajuisesti hĂ€nen teoksiaan on myyty yhteensĂ€ yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Erityisen suosittu Paasilinna on ollut Ranskassa, missĂ€ hĂ€ntĂ€ on verrattu muun muassa Nobel-voittaja Gabriel GarcĂ­a MĂĄrqueziin.