(0)

Avgrunden

E-Book


Avgrunden (första delen av tvÄ) Àr en spÀnnande, övernaturlig och mörk berÀttelse för Stranger Things-fansen och alla andra.

Vi fÄr följa fyra tolvÄringar som av en slump hamnar mitt i lockande men farlig lek med det övernaturliga. I den tÀta dimman Àr havsviken nedanför den branta klippan svÄr att upptÀcka och dÀr faller Nico ner. NÀr de andra till slut hittar honom, upptÀcker de samtidigt nÄgot annat. En avgrund. NÀr Emma lÄter sin hand klyva ytan pÄ den tjocka, svarta vÀtskan, svÀljer avgrunden hela henne. VÀl uppe igen berÀttar hon vad hon sett, och ser gestalter hÀmtade frÄn hennes barndoms minnen. Det visar sig vara hysteriskt roligt att trolla fram skepnader och syner som alla försvinner efter en stund. Men för varje gÄng verkar det som om varelserna som följer med upp blir större, farligare, otÀckare. Och de stannar kvar allt lÀngre, följer med upp pÄ land, bland husen, in i barnens rum.

De har vÀckt nÄgot urÄldrigt till liv, nÄgot som kÀnner till barnens önskningar och drömmar, men Àven deras hemligheter.