(1)

Avioliittoja

E-Book


Talonomistaja Matvei Savvitsh yöpyy muuan Kashinin majatalossa. Matvein mukana matkustaa ujo ja alistuvainen poika nimeltÀ Kuska. Illan tullen Matvei pÀÀtyy kertomaan tarinaa Kuskan ÀidistÀ, rakastetustaan Mashenkasta, jonka vÀkivaltainen mies Vasja kuoli salaperÀisesti asepalveluksesta palattuaan. Vasjan ja Mashenkan traaginen kohtalo herÀttÀÀ ajatuksia myös majatalon miniöiden keskuudessa, ja tarinalla on kenties kohtalokkaita seurauksia...

Savvitshista kertova "VaimovÀkeÀ" on yksi Avioliittoja-novellikokoelman kahdeksasta kertomuksesta. Teos huokuu tunteiden paloa lÀmminhenkiseen tƥehovilaiseen tyyliin.

Anton TĆĄehov (1860–1904) oli venĂ€lĂ€inen nĂ€ytelmĂ€kirjailija ja novellisti. TĆĄehovilaiselle tyylille ominaista on tiivis ja realistinen kerronta yhdistettynĂ€ impressionistiseen maailmankuvaan. TĆĄehovia on pidetty novelli- ja nĂ€ytelmĂ€kirjallisuuden uudistajana ja yhtenĂ€ venĂ€lĂ€isen kirjallisuuden merkittĂ€vimpĂ€nĂ€ hahmona. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat nĂ€ytelmĂ€t Lokki, Vanja-eno ja Kirsikkapuisto.