(0)

Baksmälla

E-Book


Den förtidspensionerade bankrånaren, Kirre Oskarsson, bryr sig bara om en sak här i livet – sprit. Men ett ödesdigert misstag tvingar honom tillbaka ner i Malmös undre värld.

När Kirre får veta att vännerna, Janne och Tommy vill komma och hälsa på är han tveksamt inställd. Sedan pensionen är det inte mycket som lockat hans intresse, och att umgås med två rubbade narkomaner tilltalar honom inte alls. Men när de lovar att ta med sig sprit bjuder han motvilligt in dem. Detta visar sig snabbt vara ett fasansfullt beslut och inom loppet av en timme har de alla tre hunnit bli dödsdömda när de stjäl från fel person. När det visar sig att de rånat en langare som arbetar för en knarkkung i Malmö måste Kirre hitta honom innan det är för sent.

“Baksmälla” är Jörgen Hansens debutroman och den första boken i den spänningsfyllda serien “Brottsplats Malmö”.

Brottsplats Malmö

Brottsplats Malmö är en serie deckare skrivna av krimonologen Jörgen Hansen. Böckerna utspelar sig i ett mörkt och farligt Malmö med avstickare till Köpenhamn och präglas av våld och brottslighet. Författaren använder sina erfarenheter som kriminolog från Sveriges största fängelser.

"Författarens debutroman och en mycket intressant sådan. Språket för tankarna till Raymond Chandler. Spänningen hålls oavbrutet på topp fram till det överraskande slutet. Miljöskildringen är utmärkt." Bibliotekstjänst

Jörgen Hansen, f. 1957 i Helsingborg, är en svensk författare och kriminolog. Efter studier i juridik och rättssociologi i Lund arbetade han för Riksåklagaren och Brottsförebyggande rådet. Han har skrivet ett antal böcker, bland annat deckarserien Brottsplats Malmö om Kirre, en före detta bankrånare som blir amatördetektiv.