(0)

Bibliotekets vindue

E-Book


To gotiske noveller af Margaret Oliphant

Den skotske forfatter Margaret Oliphant (1828-1897) var en særdeles produktiv forfatter, der udgav mere end hundrede bøger i forskellige genrer. Hun var en af de mange kvindelige forfattere, der var med til at forme gysergenren i det 19. århundrede med sine stemningsfulde, varierede og åbne fortællinger. Hun er, såvidt vides, ikke tidligere oversat til dansk.

Samlingen indeholder novellerne:

Bibliotekets vindue

Det hemmelige kammer

Anmelderne om Bibliotekets vindue

******

“Jeg ville ønske, jeg kendte Margaret Oliphant, så jeg kunne digte historier sammen med hende. Hun har en fremragende fantasi og jeg så gerne en komplet samling af hendes gysere. I denne bog er der kun to og begge efterlader en i tanker om hvad der mon sker efter historien slutter. I need more.”

Nomi Bookreader.

“Jeg elsker disse stemningsfulde, gotiske noveller, der fremmaner fortiden, men stadigvæk holder i nutiden. Og det gør Margaret Oliphant.”

Jette Holst, Gyseren.

“Som Radcliffes romaner er Oliphants noveller langsomme ikke mindst set med nutidige øjne, og læseren får ikke foræret forkromede løsninger på mysterierne, men må gå og gruble – og måske gyse i stilhed, for intet er forsvundet, bare fordi det befinder sig et andet sted.”

Birte Strandby, Bogvægten.

“Stemningsfulde noveller, der med sine overnaturlige elementer sætter virkelighedsopfattelsen på prøve, og i den sidste novelle får endda en slags Faust-myte i tilgift.”

Poul Flou Pedersen, Lektørudtalelse.