(0)

Dagar som flytt

E-Book


Hur Àr det möjligt att lyckas leva ett helt liv, utan att ta till vara pÄ det viktigaste av allt? NÀr frÄgan hinner ifatt Ellinor Àr hon redan ensam och i stort behov av stöd. Hon Àr affÀrskvinna ut i fingerspetsarna, har sÄ varit sedan hon var ung, men med familjen och kÀrleken lyckades hon aldrig göra rÀtt. Och nu, nÀr hon plötsligt insett vem det Àr som alltid funnits dÀr, Àr det redan försent. Hur hamnade hon egentligen hÀr?

Yvonnes relation till maken Sune var anstrÀngd redan innan det ovÀntade hÀnde. Var det för att de var sÄ olika? Eller ville han egentligen inte ha nÄgot med barnet att göra, det som hon vÀntade med en man som försvunnit? Hur som helst hade allt bara blivit vÀrre, nÀr frÀmlingen som var hennes mor plötsligt dök upp. DÀr och dÄ gick startskottet för det som sÄ smÄningom skulle bli Yvonnes nya liv. Ja, dÀr och dÄ, pÄbörjade hon den lÄnga vandringen mot kÀrleken...

"Dagar som flytt" Àr en roman om tvÄ kvinnors liv och leverne i smÄbygden vid Bottenhavets kust. Deras öden skildras i separata berÀttelser, men sammanstrÄlar Àven under korta perioder.

Sonia Strömberg föddes 1929 och vÀxte upp i det lilla sÄgverkssamhÀllet Rundvik i VÀsterbotten. Genom att lÀsa kvÀllskurser skaffade hon sig tidigt en utbildning och flyttade sedan till Mölndal dÀr hon arbetade som gymnasielÀrare under mÄnga Är. NÀr en hörselnedsÀttning tvingade henne att pensionera sig i förtid, bestÀmde hon sig för att skriva romaner. Det blev hela 19 böcker fram till hennes bortgÄng 2017.